محاسبه وزن رابیتس

وزن رابیتس؛ محاسبه وزن راویز بر حسب گرم برای هر ورق

یکی از شاخصه‌های مهم در انتخاب یک توری فولادی “وزن” است، وزن رابیتس نیز در فرآیند خرید این محصول حائز اهمیت است. دلایل مختلفی برای استفاده از ورق راویز گرم وجود دارد اما شاید مقاومت در برابر شرایط مختلف آب‌وهوایی یکی از مهم‌ترین دلایل آن باشد. یکی از محصولاتی که از ورق گالوانیزه گرم به دست می‌آید راویز است. رابیتس‌ها ورق‌های شبکه‌ای هستند که از فرایند کشش عرضی و پرس کردن ورق‌های گالوانیزه تشکیل می‌شوند. وزن رابیتس، اهمیت اطلاع از وزن رابیتس، رابیتس‌ها بر اساس نوع کاربری که دارند در وزن‌های مختلفی ساخته می‌شوند.

پس از طی این مراحل، برش داده می‌شوند و در نهایت محصولی به نام رابیتس به بازار عرضه می‌شود. رابیتس‌ها بسته به محل و کاربرد خود طرح و جنس خاص خود را دارند و نمی‌توان از آنها برای مصارف دیگر در ساخت‌وساز استفاده کرد، به‌عنوان‌مثال رابیتس‌های بسیار نازک، در برابر آب و زنگ‌زدگی مقاومتی ندارند.

روش محاسبه وزن راویز بر حسب گرم برای هر ورق

گالوانیزه ورق ضخامت × اولیه برش عرض × رابیتس طول × 78.5 = رابیتس وزن

وزن هر مترمربع رابیتس بر اساس جدول زیر می‌توان به‌صورت تقریبی و انواع رابیتس بر حسب گرم محاسبه می‌شود:

نوع رابیتستعداد ستونوزن تقریبی(گرم)
سبک9650
نیمه سنگین9730
سنگین9780
فوق سنگین9900
سبک11830
نیمه سنگین11840
سبک13840
نیمه سنگین13940
سنگین131000
فوق سنگین131080

در این قسمت نمونه‌هایی برای نحوه محاسبه وزن رابیتس آوردیم، دیگر انواع راویز را می‌توانید بر حسب این فرمول محاسبه کنید.

ابعاد ورقه‌های رابیتس

ابعاد ورقه‌های رابیتس در 240*60 سانتی‌متر تولید و به فروش می‌رسد. مساحتی در حدود 1.44 متر را پوشش می‌دهند. باتوجه‌به ظرفیت حمل این محصول، این مقدار معمولاً 1.4 متر محاسبه می‌شود. با تقسیم مساحت کار بر این عدد می‌توان مقدار مورد نیاز را به دست آورد. این امر از تحمیل هزینه‌های اضافی به تولیدکنندگان جلوگیری می‌کند. همچنین می‌توانید برای مشاهده روش اندازه‌گیری سایز ورق رابیتس یا به طور کلی ابعاد رابیتس به این صفحه وارد شوید.

مشخصات انواع رابیتس ساختمانی

این محصول نیز مانند سایر مصالح ساختمانی انواع مختلفی دارد و می‌توان دسته‌بندی‌های مختلفی را برای وزن‌بندی رابیتس گالوانیزه در نظر گرفت. تولید این محصول نیز توسط برخی از کارخانه‌های کشور انجام می‌شود و قیمت آن نیز به دلیل کاربرد فراوان از اهمیت بالایی برخوردار است. هرکدام از مصالح‌ها بسته به نیازهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌ طور کلی این محصول به سه نوع زیر تقسیم می‌شود:

  • بر اساس ستون
  • بر اساس وزن
  • بر اساس چشمه

سه عامل اصلی دسته بندی رابیتس در محاسبه وزن و سنگینی موارد بالا هستند.

انواع رابیتس بر اساس ستون

رابیتس‌ها معمولاً بسته به نوع نیاز در ستون‌های مختلف تولید می‌شوند. در ایران از رابیتس‌ها به تعداد ستون‌های 9، 11 و 13 استفاده می‌شود که هر کدام کاربرد متفاوتی در صنعت ساختمان دارند، به تعداد ستون‌های رابیتس، پل نیز می‌گویند. البته باید در نظر داشته باشید که استفاده از وزن رابیتس 17 ستونی در کشورهای دیگر مرسوم است اما در ایران این محصول تقاضای زیادی ندارد.

نوع 13 ستونی این محصول از کیفیت بالاتری برخوردار است که البته قیمت بالاتری نسبت به انواع دیگر دارد؛ بنابراین در خرید رابیتس‌ها باید توجه داشته باشید که نوع خریداری شده با مورد مصرف و اندازه کار مطابقت داشته باشد.
گاهی مشاهده می‌شود که برای افزایش سرعت کار به‌جای 9 ستون سبک، از 13 ستون در سقف کاذب استفاده می‌شود که علاوه بر غیراستاندارد بودن، هزینه بالایی نیز دارد. اما در هنگام گچ‌کاری سقف نوع ستون 13 سنگین کاربرد بیشتری دارد و 13 ستون سنگین نیز در نمای ساختمان استفاده می‌شود، زیرا باید وزن نمای سنگی را تحمل کند.

 تنوع در تعداد ستون‌های Rabbits به دلیل استفاده زیاد از است و ربطی به قیمت ندارد. قیمت آن بر اساس وزن و ضخامت تعیین می‌شود و تعداد ستون‌ها مهم نیست. به‌عنوان‌مثال، یک نوع 9 ستونی فوق سنگین ممکن است وزن بیشتری نسبت به نوع سبک 11 ستونی و در نتیجه هزینه بیشتری داشته باشد.

انواع راویز ساختمانی بر اساس وزن

ورقه‌هایی که برای ساخت رابیتس‌ها استفاده می‌شود ضخامت‌های متفاوتی دارند و هر چه ورقه‌ها ضخیم‌تر باشند، رابیتس سنگین‌تری تولید می‌شود، بنابراین هر بسته به ورقه‌های سازنده و البته وزن رابیتس‌ها می‌تواند وزن متفاوتی داشته باشد.

برای اجرای سقف کاذب از رابیتس‌های سبک استفاده می‌شود؛ زیرا وزن رابیتس‌ها برای اجرای سقف کاذب اهمیتی ندارد. به‌طور کلی در مواردی که وزن رابیتس‌ها مهم نیست بهتر است از همان نوع سبک استفاده شود؛ زیرا استفاده از نوع سنگین علاوه بر افزایش هزینه، کار را دشوارتر می‌کند. برای سقف‌های کاذب بسته به نیاز به انعطاف بیشتر، 9 نوع ستون سبک انتخاب می‌شود.

لازم به ذکر است که وزن رابیتس روی بسته‌بندی آن درج نشده است و ازآنجایی‌که استفاده از راویز باتوجه‌به مشخصات وزنی آن مشخص می‌شود، در هنگام خرید باید وزن آن کنترل شود.

انواع رابیتس ساختمانی بر اساس چشمه

علاوه بر وزن و ستون، رابیتس‌ها را می‌توان بر اساس تعداد چشمه‌ها یا فنرهای بین ستون‌ها نیز طبقه‌بندی کرد. دو نوع راویز تولیدی در بازار وجود دارد. فواره‌های بین ستون‌ها می‌توانند اشکال مختلفی مانند لوزی، مربع و متوازی‌الاضلاع داشته باشند که تنها تولید و استفاده رایج از آب‌نمای متوازی‌الاضلاع در ایران رایج است. البته لازم به ذکر است که هر چه تعداد فنرها بیشتر باشد ابعاد آنها کوچک‌تر خواهد بود. کاری که یک فنر انجام می‌دهد جذب انرژی است، اما اگر اندازه این فنرها بزرگ باشد مقدار زیادی انرژی از بین می‌رود و اگر اندازه فنر کوچک‌تر باشد مقاومت در برابر جذب انرژی زیاد خواهد شد؛ بنابراین اندازه بهینه فنرها را که همان زاویه فنر است در نظر می‌گیرند تا میزان جذب انرژی کم‌ و زیاد نشود.

کاربردهای کلی رابیتس ساختمانی

با توجه‌ به مزایای این ورق رابیتس، کاربرد آن بسیار گسترده است. کاربرد اصلی وزن رابیتس در صنعت ساختمان است. این ورق بیشتر برای گچ‌کاری سقف، سیمان نما و همچنین برای نگهداری ملات سنگ‌کاری استفاده می‌شود. رابیتس یکی از مصالح ساختمانی است که به دلیل مزایای فراوانی که دارد کاربردهای زیادی دارد.

از دیگر کاربردهای این محصول می‌توان به پوشش بتن سیمانی، پوشش نصب و سیم‌کشی، پوشش تیر و آرماتور اشاره کرد. یکی دیگر از کاربردهای رابیتس ساخت قفس‌های آهنی است که مقاومت بالای آن در برابر توری از جمله توری مرغ تعیین شده است. همچنین لازم به ذکر است که اندازه مناسب آب‌نماهای رابیتس از ورود هر چیزی غیر از هوا، آب و نور جلوگیری می‌کند.

کاربرد رابیتس، کاربردهای رابیتس یا همان راویز، رابیتس‌ها در سه دسته اصلی سبک، نیمه سنگین و سنگین وجود دارند که کاربری‌های متفاوتی دارند. راویزها در صنعت مجسمه‌سازی، به‌ ویژه حکاکی روی بدن، محبوبیت خاصی دارند. مجسمه‌سازان از وزن راویز گرم برای ایجاد سطوح پیچیده سه‌بعدی و منحنی‌های پیچیده استفاده می‌کنند که در نهایت با گچ یا خاک رس یا مواد دیگر پوشانده می‌شود.

رابیتس همچنین برای پوشش کانال‌ها و ساختارهای خنک‌کننده برای چسباندن بهتر پلاستیک استفاده می‌شود. استفاده از رابیتس‌ها برای اتصال کامل سطوح دیوار و همچنین ایجاد بستر مناسب برای نصب و اجرای وسایل الکتریکی و مکانیکی و همچنین نوع سیمان و جاسازی مناسب پیشنهاد و اجرا می‌شود. این شبکه باعث مقاومت کلی دیوار و از هرگونه ترک‌خوردگی و ناپیوستگی جلوگیری می‌کند.

از جمله مزایای مهم رابیتس می‌توان به این موارد نیز اشاره کرد:

  • مناسب برای سقف کاذب
  • حمل‌ونقل، نصب و راه‌اندازی بسیار آسان
  • کاربرد رابیتس در بتن‌ریزی
  • اجرای دکوراسیون
  • زیبایی محصول و خیره کننده بودن آن
  • تولید حداقل زباله
  • پوشش دادن تیرآهن‌ها و آرماتورها
  • ساخت نرده، توری و پیاده‌رو
  • کاربرد در روکش زهکشی
  • منعطف در عین مقاومت بالا
  • دارا بودن قیمت مناسب‌تر نسبت به ورق فولادی
  • فراوانی در بازار
  • امکان ایجاد طرح دلخواه مشتری
  • ساختن قفس آهنی

از دیگر کاربردهای رابیتس باتوجه‌ به وزن آن:

  1. وزن رابیتس 300 تا 600 گرم: مناسب کاشی‌کاری
  2. وزن رابیتس 600 تا 900 گرم: مناسب سقف کاذب
  3. وزن 900 تا 1400 گرم: مناسب نمای سنگی ساختمان

از رابیتس به دلیل هموار بودن سطوح در طراحی سقف‌های کاذب، اپن آشپزخانه‌ها، سقف شیروانی، سقف‌های آلاچیق، ترمیم ترک‌های ساختمان، گچ‌کاری و گچ‌بری و همچنین در طراحی نمای ساختمان، از جمله‌نماهای کامپوزیت، چوب نما استفاده شده است.

در کنار مزایای بسیار رابیتس، به معایب و ضعف‌های این محصول به این موارد می‌توان اشاره کرد:

  • بالارفتن وزن سازه
  • عدم وجود ویژگی ضد صدا
  • محدودیت فضا برای گچ‌کاری
  • امکان خوردگی در محل‌های جوش
  • ایجاد ترک بر روی پوشش نهایی گچ یا سیمان

درباره وزن رابیتس و محاسبه آن

در این مقاله به وزن رابیتس‌ها به‌عنوان یک ابزار کاربردی در صنعت ساخت‌وساز به‌ ویژه به‌عنوان بخشی از اجرای سقف کاذب پرداختیم. وزن راویز گرم بسته به مشخصاتی مانند وزن و فنر و همچنین تعداد ستون‌ها در انواع مختلفی وجود دارد که هر کدام کاربرد خاص خود را در اجرای رابیتس‌ها دارند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره رابیتس بدانید به این صفحه وارد شوید.

از انواع رابیتس‌ها می‌توان به 9 ستونی و 13 ستونی اشاره کرد که در ایران بیشتر از انواع دیگر استفاده می‌شود. این محصولات به‌ صورت وزنی نیز به فروش می‌رسند و از آنجایی‌ که مشخصات محصول در کارخانه‌ها تعریف نشده است، باید روی ترازو گذاشته شوند. قیمت این محصولات نیز به عواملی مانند نرخ ارز و دلار، میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد و وابسته به نوسان است.