سیم های خاردار یا Barbed wire محصول مفتولی مشتمل بر یک سیم مفتولی اصلی و یک عضو تیز و برنده که به صورت بافته در گام های مشخصی از سیم راستا قرار می گیرد. عضو تیز و برنده می تواند به صورت خطی در یک امتداد قرار گیرد. یا اینکه می تواند به صورت حلقه های متوالی در یک قطر مشخص یک تا دو متر عرض و طول دلخواه را پوشش دهد. محل به کار گیری آن می تواند پایین حصار، در کمرکش حصار و یا بالای تیر حصار باشد.
حصار کشی با سیم خاردار
اما اینکه حصار در چه مکان هایی قرار می گیرد عملا تنوع کاربرد برای این محصول مفتولی ایجاد نموده است. برای مثال حصار می تواند برای یک مزرعه کوچک یا یک دامداری محلی باشد.
می تواند برای کشتزارهای بزرگ در نظر گرفته شود.همچنین می تواند در حصار کشی یک پروژه ی صنعتی موقت نقش داشته باشد یا می تواند در محصور کردن یک پتروشیمی کوچک به کار رود.
گاهی ترکیبی از این مکان ها برای قرار گیری انتخاب می شود و در مواردی سیم های خاردار خطی را در چند قسمت فنس نصب می کنند.
انتخاب نوع و محل قرار گیری به میزان ضریب امنیتی مورد انتظار استفاده کننده آن بستگی دارد. بعضی از مرزهای جغرایایی به دلیل بالا بودن ضریب امنیتی حصار مرزی، علاوه بر دو ردیف حصار کشی، یک یا دو ردیف سیم های خاردار حلقوی در وسط دو حصار قرار میدهند.
در بحث انواع سیم خاردار ابتدا دو طبقهبندی کلی مطرح می گردد. این طبقهبندی بر اساس نوع توزیع سیم خاردار در حصار مرتبط انجام می گردد. اگر به صورت مستقیم و در یک امتداد مشخص نصب گردد، نوع خطی مورد نیاز می باشد.
اگر سیم خاردار به صورت حلقه های متوالی در محل حصار کشی واقع گردد، در این صورت نوع حلقوی مورد نظر قرار می گیرد.
بنابر این به طور خلاصه تقسیم بندی کلی سیم های خاردار به صورت زیر می باشد:
روش نصب به این صورت می باشد که ابتدا باید نکات ایمنی رعایت شود. سپس با استفاده از تجهیزات ایمنی باید قسمت هایی که قرار است نصب شود مشخص و علامت گذاری نمود. تهیه و ساخت بست محکم از جمله مواردی می باشد که در نصب حائز اهمیت است.
سرانجام از انتهای نصب فنس شروع به نصب کرده و تا ارتفاع مشخصی آن را نصب می کنند. انتخاب میله به مقاومت و انعطاف پذیری فنس بستگی دارد. انواع کششی آن را می توان تا ارتفاع 30 متر نصب نمود.